Naleśnik

Składniki:
– naleśniki z przepisu na naleśniki
– oliwa lub olej o smażenia
– 150 g kremowe serka naturalnego
– 150 g łososia wędzonego w plastrach lub wędzonego na ciepło w kawałku
– 8-12 suszonych pomidorków w zalewie z oliwy
– sok z połowy cytryny
– do podania: świeża rukola, listki szpinaku lub kolorowe sałaty

Przygotowanie:

  1. Przygotuj ciasto z mojego przepisu na naleśniki.
  2. Naleśniki smaż na klasycznej lub naleśnikowej patelni z odrobiną oleju lub oliwy. Ja rozsmarowuję na patelni odrobinę oleju za pomocą pędzla kuchennego, dzięki temu nie jest go zbyt dużo a naleśniki nie przywrą do spodu.
  3. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj kremowy serek o naturalnym smaku. Na serku układaj plasterki wędzonego łososia oraz suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki. Naleśniki podawaj pokropione odrobiną soku z cytryny z dodatkiem listków rukoli lub świeżego szpinaku.
  4. SMACZNEGO!
Propozycja podania

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.